НОВИНИ

АГ болница "Шейново" на 80 години

Болница "Шейново" отбелязва 80 години от създаването си. Над 250 000 бебета са родени в АГ клиниката от създаването й до днес. "Шейново" е най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница в страната. Построена е като частна клиника на доктор Темелков през 1935 година. През 1946-а е национализирана и има две отделения - родилно и гинекологично. Днес болницата разполага с една от най-модерната апаратура в България и в нея се раждат хиляди бебета годишно.

bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 18.12.2015
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Преди минути в болницата започна празничната церемония, на която се събраха много приятели, партньори и пациенти. Гостите станаха свидетели на едва вълнуваща среща - между акушерка и човек, който се е родил в ръцете й преди 45 години.

Медиците искат да повторят тази паметна снимка, като отбележат с нова фотография подобен съкровен момент от раждането на живота.

Специално за годишнината болница "Шейново" ще представи нова светлинна инсталация, която ще сигнализира за раждането на всяко ново бебе.

Във видеото: пряко включване на Зоя Велинова от болницата и репортаж от 1966 година, който се пази в архивите, направен от тогавашния говорител в Националната телевизия Георги Ламбрев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът поздрави новия правосъден министър от Брюксел
Премиерът поздрави новия правосъден министър от Брюксел
Новините в 100 секунди
"Новините в 100 секунди"