НОВИНИ

"Умни" класни стаи оценяват знанията на децата

"Умните" класни стаи и дигитализирането на учебния процес са все по-честа практика в училище. Традиционните тетрадки и химикали вече се заменят от таблети и дистанционни.

bnt avatar logo
от Цанка Николова
11:30, 18.12.2015
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Столичното 134-то СОУ е първото, в което учениците се обучават в "умни" класни стаи. Тази стая е оборудвана с огромна плазма и дистанционни, които позволяват на децата да участват активно в час. Засега е разработена само за часовете по природни науки.

Гергана Георгиева, учител по химия: Ако се преподава урок и се зададе въпрос върху този материал веднага може да се разбере къде са пропуските на ученика. Затова учителят може да наблегне точно на тази част на урока или да разбере къде са силните страни и да продължи нататък.

Само няколко клика с дистанционното дават реална представа за нивото на знание на учениците.

Весела Палдъмова, директор на 134-то СОУ: Въвеждането на системата е свързано с това да може през цялата година преподавателят да проследява развитието и успеваемостта на ученика.

Весела Палдъмова, директор на 134-то СОУ: Родителят има възможност във всеки един момент да наблюдава развитието на собственото си дете по отношение на останалите деца в класа.

Мотивацията е голяма, защото всеки иска да бъде в предните позиции в класацията на края на часа.

Атанас, 10 клас: Тук всеки взима участие с помощта на тези дистанционни и по-лесно е отколкото да пишем в тетрадките.

Теодора, 10 клас: По-интересно е, отколкото в обикновените часове понеже така може да видим различни интерактивни неща, да работим с хубава техника и това ни помага доста при ученето.

Проектът е разработен от учители за учители, което помага за по-лесното представяне на уроците. Предстои да видим обаче дали тази система ще бъде ефективна и ще има ли последователи и от другите училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Югозападна Шотландия цъфнаха пролетни цветя
В Югозападна Шотландия цъфнаха пролетни цветя
Конституционната криза в Полша
Конституционната криза в Полша