НОВИНИ

Шивачките в Калофер блокираха пътя

Шивачките от „Интендантско обслужване” - Калофер блокираха за кратко подбалканския път София - Бургас въпреки уверението на министъра на отбраната, че ще получат поръчката за 20 милиона лева. По-рано днес Ненчев се срещна с протестиращите като отиде лично в Калофер, за да разговаря с тях и да покани група икономисти на дружеството, с която в следващите два дни ще изяснят финансовото му състояние, както и причините за смяната на изпълнителния директор Ганчо Караджов.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
21:03, 03.02.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

На срещата с шивачките министърът каза, че има разминаване между финансовия доклад, който е получил от ресорния зам.-министър и счетоводните документи на предприятието. Ненчев не даде категоричен отговор дали ще запази досегашното ръководство, ако финансовите отчети са благоприятни за дружеството

"Имаме малко спорове относно цифрите и доклада, който получих нашия финансов отдел, от зам.-министъра. Поканих техни представители да дойдат в рамките на един-два дни да изясним всички тези неща, но за хората за дружеството, за предприятието няма основание за безпокойство", заяви той.

Въпреки уверенията на министъра шивачките блокираха подбалканския път София - Бургас.

"Защото не е сигурно, ако ни възложат поръчката, дали пак ще имаме пари, защото при по-предишното ръководство те са имали поръчка на министерстото на отбраната и са нямали средства за материали", разказа Бонка Боюклиева.

Уволненият директор Ганчо Караджов заяви, че данните за лошото финансово състояние на дружеството, които бяха изнесени от министерството, не отговарят на истината.

"Чистото задължение остава 382 хиляди лева. Това са данните, които трябва обективно да се коментират", обясни той.

Шивачките заявиха, че ще решат дали да продължат с блокадите на пътя след утрешната среща на техните икономисти с представителите на министерството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пантофката на Пепеляшка търси своята принцеса
Пантофката на Пепеляшка търси своята принцеса
Остава блокадата на граничен пункт Кулата - Промахон
Остава блокадата на граничен пункт Кулата - Промахон