НОВИНИ

Отложиха делото срещу Райфъла

Ключовото дело срещу бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла и четиримата му съучастници, обвинени в опит за убийство на конкурент и серия палежи на автомобили, тръгна с фалстарт днес. Пловдивският окръжен съд отложи гледането за 16 март поради неявяване на адвоката на единия от подсъдимите. Съдът разпореди двуседмичен престой във Военно-медицинска академия на основния подсъдим Атанас Червенков, където да се установи причината за влошеното му здравословно състояние.

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 03.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Назначената тройна съдебно-медицинска експертиза на водещи специалисти от Военно-медицинска академия в София ще бъде представена на 29 февруари, когато ще се гледа искането на Атанас Червенков за по-лека мярка за неотклонение. През повечето време в съдебната зала днес Райфъла остана седнал заради болки. Той представи медицински документи, сочещи тежка урологична инфекция, развита в ареста. Заради нея подсъдимият е влизал неколкократно в болница, където по думите му бил държан денонощно завързан с белезници за леглото.

Атанас Червенков е обвинен, че с помощта на подсъдимите Веселин Загорски и Васил Василев, е поръчал на останалите подсъдими Симеон Генов и Бисер Романов убийството на свой конкурент – управител на медицински център. Въпреки получените 9 удара с нож в гърба, д-р Аргир Гяуров оцелява и при вида на нападателите си днес сподели, че не се притеснява от тях.

„В момента – не. Ще видим какво ще каже съдът. В момента не съм", каза той.

"Познахте ли ги?"

"Нека да го оставим..."

Петимата подсъдими са обвинени и за серия палежи на автомобили, сред които колите на бившият депутат Антоний Йорданов, неговата съпруга, както и на съдружничка в бизнеса на Райфъла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ансамбъл Филип Кутев пред фалит
Ансамбъл "Филип Кутев" пред фалит
Искат адекватно място на изкуството в образованието
Искат адекватно място на изкуството в образованието