НОВИНИ

Шофьори настояват за светофар на "кръстовище на смъртта" край Варна

Пътен участък край село Долище е наречен "кръстовището на смъртта" от редовно пътуващите между Варна и Добрич. На това място са станали множество катастрофи с десетки загинали и ранени. Много шофьори и местни жители настояват да се изгради кръгово кръстовище или светофар, за да се намали скоростта, с която колите преминават през района. Много от шофьорите минават през участъка с висока скорост, без да се съобразят със знаците стоп, нито с предупрежденията за опасен участък.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
18:40, 27.08.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Високи треви, храсти и големи корони на дървета пречат на идващите от Варна да видят ясно предупредителните знаци. От Долище има по-добра видимост, там някой е изградил и две бабуни, които да убиват скоростта. Но за тях липсва предупреждение и в тъмното шофьорите могат да повредят колите си.

По асфалта в едно от платната са поставени елементи, които сигнализират чрез звук на шофьора, че наближава опасен участък. За да ги избегнат, някои навлизат в насрещното и рискуват своя и живота на останалите водачи.

Варненецът Росен Марков, който често пътува по този маршрут, нееднократно е писал писма до различни институции с настояване да се реши проблема.

Преди време той дори организира протест. Засега е получил един отговор - писмо от Агенция "Пътна инфраструктура", в което заявяват, че е предвидено да се изгради кръгово кръстовище край село Долище, но все още се търси финансиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остров Лесбос иска преместване на мигрантите
Остров Лесбос иска преместване на мигрантите
Геймър застреля двама души и се самоуби след провал във видеоигра
Геймър застреля двама души и се самоуби след провал във видеоигра