НОВИНИ

Сидеров: РЗИ и областните полицейски управления се използват като шпицкоманди

Волен Сидеров заяви в Бургас, че проверките на заведенията убиват една част от българския бизнес за сметка на други. Според лидерът на Атака определени заведения са обект на постоянни проверки, а други изобщо не са проверявани. Темата във Варна коментира и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя припомни, че Законът за шума още не е гласуван в Народното събрание.

сидеров рзи областните полицейски управления използват шпицкоманди
bnt avatar logo
от БНТ
15:25, 14.08.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Волен Сидеров, лидер на Атака: РЗИ, която е подразделение на Министерството на здравето и МВР, в лицето на местното ОДВР, биват използвани като шпицкоманди срещу определени заведения, повтарям, определени, за сметка на други. Други олигарси, тука в региона, много близо до вас, не биват закачани и пипани с пръст. Веднага давам пример, аз говоря, знаете, пряко. Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден Стара планина ли беше, за Нобелова награда ли... Тези братя олигарси, с власт, всеки, който дойде на власт, получава апартамент в Св. Влас. При тези братя, в техния затворен комплекс не спира нито РЗИ, нито МВР, нито такива с маски спецчасти, които да плашат хората. Там е табу.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Знаете, че ние винаги сме били за това, че трябва да се спазва законът, трябва да се правят проверки, проверките обаче трябва да се правят така, че да не нарушават спокойствието на туристите и съответно, пак казвам, изцяло във връзка със закона. Знаете, че новият закон за шума, който беше предложен, не е минал в Народното събрание. Където се налагат такива санкции в действащия закон, съответно ясно е описано какво следва да бъде наложено и как.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 4000 коли са проверени при спецакции по пътищата в страната
Над 4000 коли са проверени при спецакции по пътищата в страната
Ремонтите на Граф Игнатиев и Монтевидео продължават и след 15 септември
Ремонтите на "Граф Игнатиев" и "Монтевидео" продължават и след 15 септември