НОВИНИ

Сигнал за строителни дейности на плажа "Св. Тома" предизвика проверка

Спешна проверка на бургаската екоинспекция заради сигнал от природозащитници за строителни дейности на плажа "Св. Тома". Оказа се обаче, че на входа на курортния комплекс има свлачище, а фирма с изрядни документи работи по укрепването на берга.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:52, 19.01.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Теренът е между т. нар. Шофьорски плаж и комплекса "Св. Тома" до местността "Алепу". От екоиснпекцията потвърдиха, че при тях има инвестиционно предложение за строеж на курортен комплекс, което е минало всички процедури и практически е законно. Инвестиционното намерение съответствало и на предвижданията на ОУП на община Созопол.

Детелина Иванова, РИОСВ-Бургас: Тъй като е регистрирано свлачище в района се предвижда като първи етап укрепване на терена, след което ще започне и основното строителство.

От строителната фирма казаха, че тук още преди около пет години е започнало свличане на земна маса. Укрепването се извършва на площ от 1000 кв.м.

Ангел Бърнев: Това свлачище компрометира асфалтовия път, засегна голяма част от асфалтовата ивица, застраши част от инфраструктурата на съседния комплекс. Това съоръжение представлява само и единствено брегоукрепване на това свлачище.

Укрепването на брега трябва да завърши до началото на летния сезон, казаха от строителната фирма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сватбено изложение в София
Сватбено изложение в София
Седмица на мъжката мода в Париж
Седмица на мъжката мода в Париж