НОВИНИ

Силна буря с дъжд и градушка е нанесла щети в Русенско

Силна буря, придружена с дъжд и градушка, е нанесла тази нощ сериозни щети в Русенско. Има населени места без ток. Това съобщи заместник-областният управител на Русе Валентин Колев.

bnt avatar logo
от БТА
10:31, 03.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
силна буря дъжд градушка нанесла щети русенско

Няма ток в град Бяла и в селата Бистренци и Дряновец. Частично е нарушено електроподаването в град Борово и в селата Копривец, Стърмен, Полско Косово, Помен, Баниска и Долна Студена. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите. Градушка с големината на лешник е валяла тази нощ в град Две могили и в селата Бъзовец и Батишница.

Кметът на община Две могили Божидар Борисов обясни, че са унищожени зеленчукови градини в града, като има и улици, които са с отнесен асфалт. В Бъзовец и в Батишница също са нанесени сериозни поражения върху зеленчуковите насаждения.

"Сухата градушка в Бъзовец започна половин час след полунощ и продължи 10 минути. Отново валя към 3.30 ч. тази сутрин, но този път бе примесена с дъжд. Направи големи поразии", обясниха местни жители. Заместник-кметът на Бяла Евгени Димов каза, че в град Бяла и в населени места от общината също има сериозни поражения върху зеленчуковите градини. Най-тежко било положението в село Пейчиново, където градушката била с диаметър три-четири сантиметра.

От силната буря по пътищата в областта има паднали дървета, клони и листа, екипи ги отстраняват. От хидрометеорологичната станция съобщиха, че в Русе тази нощ са паднали 26,1 л/кв. м дъжд, а скоростта на вятъра е достигала до 86 км/час.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 души са изчезнали, а над 30 ранени след катастрофа с германски автобус
17 души са изчезнали, а над 30 ранени след катастрофа с германски автобус
Германия спечели за първи път Купата на конфедерациите
Германия спечели за първи път Купата на конфедерациите