НОВИНИ

Разширяват синята зона във Враца

Синята зона във Враца беше допълнително разширена, а най-предпочитаното място за паркиране - на площад „Христо Ботев", вече е с денонощен режим и двойно по-високи цени - по 2 лева за час престой. Новата мярка предизвика пълното одобрение на пешеходците и куриозни закононарушения от страна на автомобилистите.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
08:42, 30.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Видеонаблюдението на бариерата, през която шофьорите минават, за да паркират в идеалния център на града, показва колко голяма е шофьорската изобретателност. Впечатленията си споделят и очевидци, които работят в района.

Румен Нешков: Виждал съм как преминават през самия парк, бутат бариерата, псуват. А бариерата има смисъл - внася спокойствие в центъра на града.
Цветан Монов: Един мина през бариерата, а тук има видеокамера, и аз си рекох - е , чак сега ще си платиш. Знаете ли, че тази бариера струва 10 хиляди лева? Тая бариера трябва да се удължи.

Според техническите характеристики бариерата може да се вдига само автоматично, но от видеоклипа личи, че нашенец е намерил начин да я вдигне и ръчно, за да не плати два лева за паркинг. Покрай куриозите обаче хората са забелязали, че новата система в синята зона създава и реални проблеми.

Красимир Найденов: - Направи ми впечатление, че вчера една линейка се бави да излезе, нямаше кой да ѝ отвори, ние я упътихме да се върне, като има видеонаблюдение, трябваше да вдигнат на линейката, и не се върнаха, имаше там възрастна жена припаднала от жегата.

От Общината казаха, че всички нарушители ще си получат наказанието.

Венчо Кръстев, управител на ОП „Паркинги и гаражи" - Враца: Те са подадени на районното полицейско управление, издирват се и се санкционират за това, което са извършили.

Публичното показване на нарушенията ще продължи, казаха още от общината, защото са важни не само глобите, но и общественото порицание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са най-често допусканите грешки при управление на бюджета през лятото?
Какви са най-често допусканите грешки при управление на бюджета през лятото?
Предстои поредно издание на състезанието по планинско бягане Изпревари лифта
Предстои поредно издание на състезанието по планинско бягане "Изпревари лифта"