НОВИНИ

Сирийски бежанец убил с мачете жена в Ройтлинген

21-годишен сирийски бежанец, който е кандидат за убежище в Германия, е убил жена с мачете и е ранил други двама души. Нападението е станало в южния германски град Ройтлинген, предаде Франс прес, като цитира местната полиция. Младежът, който е познат на полицията, бил арестуван минути след убийството.

bnt avatar logo
от БТА
20:33, 24.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:25 мин.
По света
сирийски бежанец убил мачете жена ройтлинген

Той е ранявал и други хора, но говорител на полицията каза, че не разполага с информация кога е влязъл в Германия, нито кога е извършил предишните нападения, посочва Ройтерс. "Съдейки по известните елементи, извършителят е действал сам и най-вероятно няма опасност за населението на Ройтлинген и околностите", гласи съобщението на полицията.

Нападението е извършено към 16.30 ч. местно време близо до автогарата на Ройтлинген - град в провинция Баден-Вюртемберг с около 100 000 жители, недалеч от Щутгарт.

Спор избухнал между мъжа и жената, която той убил с мачете, а после ранил мъж и жена, се казва в полицейско комюнике. Нападателят, който и в миналото е имал подобни прояви, вероятно е действал сам. Мотивите за нападението все още не са известни на полицията.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ракета бе изстреляна срещу центъра на Кабул, няма пострадали
Ракета бе изстреляна срещу центъра на Кабул, няма пострадали
Русия ще участва на Олимпиадата в Рио
Русия ще участва на Олимпиадата в Рио