Скопие: Оптимисти сме, че през юни ще получим дата за преговори с ЕС

„Разбира се, това решение зависи не само от нас, то зависи от изхода на изборите за Европейски парламент. Но очакваме победа на проевропейските сили, които работят за единство и обединяване на континента и сме оптимисти, че най-накрая ще постигнем дата за договаряне“, заяви заместник-министърът на външните работи на Северна Македония Андрей Жерновски.

от БГНЕС
22:11, 13.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
скопие оптимисти сме юни получим дата преговори

„Очакваме през юни всички държави-членки на ЕС да дадат зелена светлина на страната ни. Очаквам Брюксел най-накрая да обяви датата за преговори с Република Северна Македония. Страната ни има солидно досие, което ни позволява да бъдем оптимисти. Република Северна Македония се доказа като успешен модел за Западните Балкани за много кратък период от време и доказа, че не искаме да говорим за замразени конфликти и че тези исторически конфликти могат да се превърнат в приятелство и голямо предимство“.

Това заяви заместник-министърът на външните работи на Северна Македония преди стартирането на форума "Укрепване на европейската интеграция на Западните Балкани – учейки се от миналото, подготвяйки бъдещето", организиран от Института за демокрация "Социетас Цивилис" - Скопие в сътрудничество с Центъра за източни изследвания от Варшава и посолството на Република Полша в Скопие.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Иринка Гочева получи приза Българка на годината ​
Иринка Гочева получи приза "Българка на годината" ​
Шри Ланка въведе полицейски час след нападения срещу мюсюлмани
Шри Ланка въведе полицейски час след нападения срещу мюсюлмани