НОВИНИ

Скъсана дига може да е причината за наводнението в село Черни връх

Днес е ден на траур в община Камено в памет на трите жертви от поройните дъждове в Буграско. Продължава издирването на жената, която изчезна при наводнението в с. Черни връх. Продължава и огледът на щетите в пострадалите села, които по първоначални изчисления, се оценяват на над 4 млн. лева. Междувременно стана ясно, че правителството ще отпусне 1 млн. лв. на Бургас и Камено за справяне с последствията от пороите.Каква е ситуацията днес в най-пострадалите населени места вижте в прякото включване на Николай Минков.

Николай Минков
от Николай Минков
15:58, 26.10.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Водеща причина за трагедията в село Черни връх е скъсването на предпазната дига. Най-вероятно това е предизвикало приливната вълна. Тази хипотеза беше потвърдена и от кмета на село Камено Жельо Вардунски пред камерата на "По света и у нас".

Жельо Вардунски, кмет на село Камено: Хората се оплакаха, че тази дига, според тях, ще направи поразии. Ние бяхме решили или да я премахваме, но тя е изградена преди 7-8 години, никой не предполагаше, че може да се скъса това съоръжение. Според мен може и това нещо да има някакво влияние.

От рано сутринта започнаха огледите за оценка на щетите. Най-пострадали са село Равнец, Черни връх и Полски извор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха промени срещу превъртането на километражите
Депутатите приеха промени срещу превъртането на километражите
Научен колектив от Русе изобрети устройство от полза за криминалисти
Научен колектив от Русе изобрети устройство от полза за криминалисти