НОВИНИ

След Коалиционния съвет: ГЕРБ и Патриотите съгласуваха постигане на кворум в НС

Премиерът Бойко Борисов свика тази сутрин Съвета на управляващата коалиция. ГЕРБ и Обединените патриоти обсъдиха начините за осигуряване на необходимия кворум в парламента. Вижте повече подробности от прякото включване на Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:08, 19.02.2019
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Да бъде защитен българският парламентаризъм, който се руши активно от БСП - около тази теза се обединиха Цветан Цветанов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Волен Сидеров, председател на ПГ "Обединени патриоти": Решихме да действаме така, че парламентаризма няма алтернатива, че да отсъстваш от НС не е решение, дори когато си опозиция. Смятаме, че по-правилното и по-доброто е да приемаме закони да придвижване темите, които хората очакват от нас. И може би това ще стане по-делово и по-спретнато в отсъствието на БСП.
Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на отбраната: Това, което обсъдихме, е да съгласуваме законодателните си програми и да стегнем дисциплината, да не разчитаме на БСП, които играята на варинта "иди ми-дойде ми" и смята, че през парламентаризма могат да си правят предизборната кампания за евроизборите или за предстоящите местни избори. Ако те са решили да си вървят по свой сценарий, в края на краищата, това си е техен проблем.
Цветан Цветанов, предс. на ПГ на ГЕРБ: Самата БСП, по начина, по който прави своята политика, те се дистанцират от реалниа парламентаризъм. Това означава, че БСП не знам дали ще участва в следващи парламентарни избори, защото по този начин няма как да се прави политика, няма как да защитаваш обществото, няма как да защитаваш и своите бъдещи политически решения.

На въпрос на "По света и у нас" Волен Сидеров заяви, че независимо дали партиите от "Обединени патриоти" ще се явят заедно или не на евроизборите, коалицията остава стабилна, а правителството на Бойко Борисов трябва да изкара пълния си мандат, защото има много важни законодателни инициативи. Малко след това стана ясно, че партията на Валери Симеонов - НФСБ, ще се яви самостоятелно на евроизборите, а той е номиниран за водач на листа.

Веднага след Коалиционния съвет, Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров отидоха заедно на паметника на Васил Левски в София, за да се поклонят пред паметта и делото на Апостола на свободата в деня на 146-тата годишнина от обесването му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се прекланя пред подвига на Апостола на свободата
България се прекланя пред подвига на Апостола на свободата
Председателят на Комисията по финансов надзор подава оставка
Председателят на Комисията по финансов надзор подава оставка