НОВИНИ

След проверката в министерствата: Какви са резултатите

В 9 министерства няма установени нарушения при провеждането на обществени поръчки. Най-сериозни са констатираните нередности във Военното министерство. Това заяви премиерът Огнян Герджиков, който представи пред медиите в Министерския съвет обобщен доклад за състоянието на ведомствата, поръчан от него на 30 януари.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:11, 17.02.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

За тази проверка настоя както президентът Радев, така и бившият премиер Бойко Борисов.

Акцент в проверката беше начинът, по който са провеждани обществените поръчки в министерствата и изпълнителните агенции. Провeрките са извършени от ведомствените контролиращи органи, а сигналите са изпратени до съответните компетентни органи.

Докладът в пълния му вид ще бъде публикуван на правителствения сайт в понеделник.

Министерствата, в които не са констатирани сериозни нарушения по процедурите за възлагане на обществени поръчки са - финансовото, транспортното, Министерството на младежта и спорта, Екоминистреството, земеделското, социалното, образователното, както и тези на енергетиката и туризма.

Не така стоят нещата обаче в Министерство на отбраната, стана ясно от отчета на Огнян Герджиков. През 2016 г. там са проведени общо 113 поръчки. От тях 31 са били прекратени. В 45 от оставащите 82, обаче анализът показал сериозни нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици габровци излязоха на протест срещу местната Топлофикация
Стотици габровци излязоха на протест срещу местната "Топлофикация"
Ученици от Кюстендил се учат да карат ски безплатно
Ученици от Кюстендил се учат да карат ски безплатно