Опасно мъртво вълнение се очаква по Черноморието следващите дни

Опасно мъртво вълнение по родното Черноморие. Спасителите предупреждават, че в следващите дни морето е най-опасно и трябва да сме много внимателни.

от Юлияна Шопова
11:21, 09.08.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Спасителите препоръчват в този период да бъдем най-бдителни към собствената си безопасност. Въпреки черната хроника обаче всяка година туристите пренебрегват забраната за влизане във водата.

Веселин Илиев, главен спасител: Имаше слабо вълнение с много силен Североизточен вятър. Започна да образува подводни течения на места. Образуват се ями в пясъка.

Днес сутринта заради неспазването на забраната малко момиченце е било на косъм да се удави. Бързата реакция на спасителите са предотвратила инцидента.

Веселин Илиев, главен спасител: Опасно е за малките деца, които не умеят да плуват. Ако попаднат в такова подводно течение, много трудно могат да излязат и затова спасителите сега правим мерки, като наблягаме където има подводни ями да ограничаваме достъпа на деца.

Повечето от почиващите са категорични, че знаят какво да правят когато морето е бурно и има мъртво вълнение.

Единственият начин е да се стои по- близо до брега.
Бих влизала във водата, но не на вътре.

През последните години заради неспазването на препоръките на спасителите туристите се санкционират, като глобите започват от 200 лева.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Инсектицид е открит и в пилешко месо и бисквити в Холандия
Инсектицид е открит и в пилешко месо и бисквити в Холандия
17 външни министри от Южна Америка обсъдиха ситуацията с Венецуела
17 външни министри от Южна Америка обсъдиха ситуацията с Венецуела