НОВИНИ

Сложното поднасяне на материала е основният проблем, категорични са учителите

Новите учебни програми за 2, 6 и 8-ми клас днес бяха представени в София, а министър Меглена Кунева реши да продължи обсъжданията по тях с още две седмици. Основният проблем за учителите и по история и по литература се оказа сложното поднасяне на учебния материал, а най-често задаваният въпрос - защо обсъжданията започват чак сега.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
15:39, 22.02.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
сложното поднасяне материала основният проблем категорични учителите

При представянето на програмите експертите по история специално отбелязаха като "чувствителна" тема изпуснатото Средновековие. Знаете - при засичането на стара и нова програма вместо в 8-ми клас днешните петокласници и шестокласници да учат Средновековие, те се озовават направо в 16 век. Как ще бъде решен проблемът?

По думите на експертите, половината от изпуснатото Средновековие било Българското и то така или иначе щяло да се учи отново в 10-ти клас. Колкото до световното Средновековие и до липсващия континент Европа, според заместник-министър Диян Стаматов с промяна на Наредбата за разпределението на учебното време ще се вземе по половин час от задължително избираемата подготовка и така ще се съберат по 36 за учебна година необходими за Средновековието и за Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Струпване на мигранти на македонско-гръцката граница
Струпване на мигранти на македонско-гръцката граница
Кристалина Георгиева с нов глобален модел за финансиране на хуманитарната помощ
Кристалина Георгиева с нов глобален модел за финансиране на хуманитарната помощ