Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

29-та поликлиника в София работи на автопилот

Столичният общински съвет ще избeра днес и временен ръководител на 29-та поликлиника след като досегашният управител неочаквано напусна поста си и здравното заведение остана да работи на автопилот. Д-р Ваня Павлова беше назначена само преди месец, но от две седмици спря да ходи на работа. Общинските власти не успяват да се свържат с нея, а медиците се опасяват, че ще има проблем с възнагражденията им.

от БНТ
07:14, 19.08.2016
5529
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Д-р Ваня Павлова работи като управител на 29-ти диагностично-консултативен център в квартал „Гоце Делчев" само седмица. Тя наследява лечебното заведение с близо 800 хиляди дълг и запорирани сметки. Напуска без обяснение. Медиците са неприятно изненадани от създалата се ситуация.

д-р Ирен Христова, физиотерапевт: Притеснени сме за това, че нещата вървят по този начин, че парите си най-вероятно трудно ще получим, затова че базата се разпада и изобщо за бъдещето на това лечебно заведение, в което някои от нас са изкарали по-голямата част от трудовия си стаж.

Търсим управителя на 29-ти диагностично-консултативен център д-р Ваня Павлова. След като кабинетът й се оказа заключен, я потърсихме по телефона, но без резултат. Същото многократно направили и от Дирекция "Здравеопазване" на Столичната община, където д-р Павлова изпратила молба за освобождаване с мотив посочила тежкото състояние на поликлиниката. От дирекция "Здравеопазване" я поканили с писмо да се яви за обяснение, търсили я и на домашния адрес, но ударили на камък.

Моника Чеуз, директор на Дирекция "Здравеопазване" в СО: Затова си позволихме да отидем на домашния й адрес, който е посочен в документите в конкурсната документация. На място отвори, предполагаме, че е съпругът й. Каза че д-р Павлова е в болнични и съответно няма да се яви на работа.

От дирекцията продължават да я търсят, защото трябва да предаде документация и да остави ключа от кабинета си.

Предстои нов конкурс. Междувременно днес Столичният общински съвет ще гласува кандидатурата на д-р Росица Спасова за временно изпълняващ длъжността.

Д-р Веселин Милев, председател на здравната комисия в СОС: След дълго търсене се спряхме на д-р Спасова, която е дългогодишен управител на ДКЦ-та и сме убедени, че тя ще го вдигне на крака.

Веднага след встъпването в длъжност на новия управител ще започне проверка, която ще изясни в какво финансово състояние се намира лечебното заведение, което оказва медицинска помощ на над 12 000 души.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Община Дупница е натрупала дългове от над 3 млн. лева
Община Дупница е натрупала дългове от над 3 млн. лева
Избират днес изпълняващ длъжността кмет на Младост
Избират днес изпълняващ длъжността кмет на "Младост"