НОВИНИ

Смърт на пътя заради животни без надзор - кой носи отговорност за инцидентите

Засилват полицейския контрол на пътя Казанлък - Стара Загора, за да се ограничи движението на превозни средства с животинска тяга. Отсечката е една от деветте най-опасни в страната. Само за последната година са регистрирани пет инцидента в региона, при които четирима души загинаха след сблъсък с внезапно излезли на пътя селскостопански животни и каруци.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
09:56, 24.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Преди 11 месеца на пътя в района на село Тулово заради сблъсък с ромска каруца двама младежи загубват живота си - Вики и Цанко остават завинаги на 22. Майката на Вики призова да се вземат спешни мерки .

Янка Гьонева - майка на Вики: Бих искала наистина към властимащите да се обърна и да кажа, че се учудвам как е възможно вие да заспивате спокойни за вашето дете, което също пътува по тези пътища и на него може да се случи също това, което се случи и на моето дете. Разберете, нещата са много сериозни. Не знам докога ще стоите така безучастни.

От Община Мъглиж призоваха на ,черния участък да бъдат поставени мантинели и да се предприеме промяна на законодателството

Душо Гавазов, зам.-кмет Община Мъглъж: Изземване на активната роля такава, каквато е по закон от Агенцията по безопасност на храните, защото едни животни, които не са чипирани, те са ничия собственост. От там нататък те трябва или да бъдат евтанизирани или да бъдат предадени за отглеждане в специални пунктове.

Поставянето на мантинели няма да реши проблема с внезапното излизане на животни на пътя, заявиха от Областно пътно управление.

Илия Златев, директор ОПУ Стара Загора: Колко хора трябва да си отидат и колко смърт трябва да видим по пътищата, за да узреем за момента, че категорично трябва да се въведе цялостна забрана за движението по Републиканските пътища и по общинската четвъртокласна пътна мрежа на коне с каруци.

На пътя Казанлък - Стара Загора е абсолютно забранено движението на каруци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се подменя състезател преди ринга - говори треньорът на Борис Станчов
Как се подменя състезател преди ринга - говори треньорът на Борис Станчов
Какво време ни очаква с настъпването на есента?
Какво време ни очаква с настъпването на есента?