НОВИНИ

​"София диша" отново завладя столицата

За първа година фестивалът за градска култура, който ежегодно затваря знакови софийски улици, се провежда на едно място - в пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски". Един от най-любопитните щандове е този на Народния театър, където и днес имате възможност да се срещнете и да получите автограф от любими актьори.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
09:25, 25.06.2017
Чете се за: 01:13 мин.
Още
Катя Попчева - ПР на Народния театър "Иван Вазов": София не може да диша без своя национален театър и това беше причината да направим този прекрасен щанд, на който каним всички днес и утре.

Специалният щанд на Народния театър привлича вниманието на посетителите с усмихнати актьори, интересни експонати и специално предложение.

Катя Попчева - ПР на Народния театър "Иван Вазов": Решихме, че София диша е една много хубава възможност и приятно пространство театърът да дойде при хората, да излезе от бароковата сграда и да им представим нашата инициатива "Театър пред театъра". Това е главната причина да сме тук, защото за първи път между трети и седми юли ще направим пет представления на открито.

Пропуските за лятната сцена на Народния театър ще се продават по 12 и 15 лева и днес в рамките на „София диша". Щандът разбира се предлага и много други изненади.

Катя Попчева - ПР на Народния театър "Иван Вазов": Решихме да дадем възможност на хората да се докоснат на живо до неща, които не могат да видят никъде другаде - макетът на Народния театър "Иван Вазов", част от костюмите, шапки, стола на Пейо Яворов, въобще много неща сме показали, защото вярваме, че театърът трябва да се отвори към хората.

Всички почитатели на театъра ще могат да се докоснат до тази историческа реликва - стола на Пейо Яворов и да се снимат с нея. Те ще могат да се срещнат и с част от актьорите от петте постановки, които ще раздават автографи.

Организаторите на "София диша" са осигурили приятни емоции и за най-малките.

Суни Данаджъ - организатор: В детска зона родителите ще могат да се срещнат с различни творчески работилници. Нашите най-интересни партньори "Радио фемили". Това е радио изцяло от деца за деца. В това радио звучат само детски песнички. Така че, горещо препоръчвам да припомнят детството си със стари хубави песни детски и да се забавляват и в детска зона.

И това не е всичко - очакват ви още спорт, сладки изкушения и разхлаждащи напитки... "София диша" продължава и днес с много атракции и приятна музика.

Ако все пак не успеете, организаторите ви канят отново на 26 и 27 август, когато фестивалът ще очарова с различна програма и други талантливи участници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В света на правната наука
В света на правната наука
Да се научиш на харизма
Да се научиш на харизма