НОВИНИ

Софийският фестивал на науката ще разкрие магията на цветовете

Едно от най-вълнуващите събития днес предоставя Софийският фестивал на науката. Цял ден в София Тех Парк, новото място на фестивала, предоставя интригуваща програма. Една доза наука в аванс ще получите от Мария Чернева и нейния събеседник физикът Ивайло Славов.

Мария Чернева
от Мария Чернева
09:33, 13.05.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Усещате ли се напрегнати в стая в жълт цвят? Избягвате ли дрехи в червено? Успокоява ли ви зеленото? Магията на цветовете ще разкрие от 13:00 часа физикът Ивайло Славов.

Цветовете влияят на чувствата, настроението и емоциите ни. Възприятието им е пряко свързано с физиката и с човешката анатомия и физиология. Обработката на визуалния сигнал попада в полето на психологията, когнитивните науки и дори еволюцията. С тези и други любопитни факти ще ни запознае физикът Ивайло Славов в първата част на шоуто "Как ни влияят цветовете?". Във втората част пък ще разкаже за основните значения на шестте цвята: черно, бяло, червено, жълто, зелено и синьо, и ще ни запознае с известни изследвания по темата. Бъдете готови да се потопите в разказ за физика, оптика, цветове и психология!


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парк Лалута в Пловдив става сцена за народни песни и танци
Парк "Лалута" в Пловдив става сцена за народни песни и танци
Недостиг на кадри в туризма
Недостиг на кадри в туризма