САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Спасителите правят повторен оглед на района от връх Шиша Пангма към Базов лагер

11 дни след като българският алпинист Боян Петров изчезна спасителите продължават да го издирват. Днес предстои повторно претърсване на района от горната част на върха към базовия лагер. Ако днес не бъдат намерени никакви следи от алпиниста има вероятност спасителната операция да бъде прекратена.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:43, 14.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Група от двама китайски алпинисти и двама шерпи са претърсили района около лагер 3 под върха, където бяха открити кутията с инсулин и тениската на алпиниста. Днес предстои всички участници в операцията по издирването на българина да се придвижат надолу до базов лагер. Обобщение на спасителната акция до момента и това, което предстои направи специално за "Денят започва" Кирил Петков, който се намира при връх Шиша Пангма.


Кирил Петков - член на спасителната експедиция: Оттук-нататък единствената надежда, и то даже не знам - повече е като чудо, ако нещо се намери в по-ниските части на върха, слизайки надолу. Да, палатката беше открита, беше открита и неговата фланелка и неговия инсулин. Явно палатката е била издухана от вятъра. Сега тези хора като се връщат надолу ще бъдат внимателни, оглеждайки се, ако случайно нещо видят. Тука има най-различни хора, които мислят по въпроса, ако нещо се решили по друг начин ще се направи. Засега се знае със сигурност е, че ще бъде свалена китайската група и те ще се оглеждат.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мохамед Халаф: Джихадистите използват все по-често семейства за атентати
Мохамед Халаф: Джихадистите използват все по-често семейства за атентати
Зелена светлина: Морско мехурче по Сена
"Зелена светлина": "Морско мехурче" по Сена