НОВИНИ

Спасителите правят повторен оглед на района от връх Шиша Пангма към Базов лагер

11 дни след като българският алпинист Боян Петров изчезна спасителите продължават да го издирват. Днес предстои повторно претърсване на района от горната част на върха към базовия лагер. Ако днес не бъдат намерени никакви следи от алпиниста има вероятност спасителната операция да бъде прекратена.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:43, 14.05.2018 (обновена)
5168
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Група от двама китайски алпинисти и двама шерпи са претърсили района около лагер 3 под върха, където бяха открити кутията с инсулин и тениската на алпиниста. Днес предстои всички участници в операцията по издирването на българина да се придвижат надолу до базов лагер. Обобщение на спасителната акция до момента и това, което предстои направи специално за "Денят започва" Кирил Петков, който се намира при връх Шиша Пангма.


Кирил Петков - член на спасителната експедиция: Оттук-нататък единствената надежда, и то даже не знам - повече е като чудо, ако нещо се намери в по-ниските части на върха, слизайки надолу. Да, палатката беше открита, беше открита и неговата фланелка и неговия инсулин. Явно палатката е била издухана от вятъра. Сега тези хора като се връщат надолу ще бъдат внимателни, оглеждайки се, ако случайно нещо видят. Тука има най-различни хора, които мислят по въпроса, ако нещо се решили по друг начин ще се направи. Засега се знае със сигурност е, че ще бъде свалена китайската група и те ще се оглеждат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мохамед Халаф: Джихадистите използват все по-често семейства за атентати
Мохамед Халаф: Джихадистите използват все по-често семейства за атентати
Двама германци обикалят Европа пеша
Двама германци обикалят Европа пеша