НОВИНИ

Спецакция край Перник, издирват обирджиите на банкомата в Сапарева баня

Спецоперация край Перник след взривения банкомат тази нощ, този път в Сапарева баня. Акцията се провежда в Боснек, където се издирват обирджиите от Сапарева баня. Арестуван е един човек, други трима се укриват в горски масив в района и според главния секретар на МВР това са хората, които са отговорни за част от взривените банкомати в страната през последните близо два месеца. Темата следят репортерите на "По света и у нас" Мина Петрова и Станислава Христова.

Мина Петрова
от Мина Петрова Станислава Христова
12:01, 09.11.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

В Боснек за последно са видени извършителите. В 2 часа сутринта те взривяват банкомата в Сапарева баня, вземат парите, но по петите им тръгва полицията. Следва преследване. Извършителите заплашват живота на полицаите, за щастие няма ранени. Те успяват да избягат, тръгват към село Боснек, където се отклоняват по дерето край реката. Там оставят следи от бронята и не се знае дали в момент на паника, или от страх те изоставят колата.

Полицейските екипи са пристигнали на място в 5 часа сутринта. Има жандармерия, хеликоптери, кучета, дори и спец. отряда за борба с тероризма. Операцията се провежда под ръководството на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Гл.комисар Младен Маринов - гл. секретар на МВР: В момента тече операция по издирването им. В района на Перник се извършват процесуално-следствени действия на няколко адреса, които са на извършителите към момента. Издирваме три лица. Четвърто лице е задържано. В момента с него се извършват процесуално-следствени действия. Извършва се оглед на мястото на взривения банкомат. Лицата са криминално проявени между 35-40 годишни. Сумата все още не е определена, тъй като в изоставения автомобил се намира касетата с парите, но това ще се потвърди, след като приключи огледът.


;

Все още няма яснота каква е сумата, която е открадната от банкомата в Сепарева баня, заяви нашият корреспондент в града Станислава Христова. От банката не пожелаха да коментират нищо свързано с обира.

Банкоматът е взривен около 3.30 през нощта. Очевидци, които са чули взрива заявиха пред БНТ, че полицията е дошла много бързо на мястото и веднага е започнало преследване на автомобила, в който са били заподозрените.

Хората казаха, че това не е първият опит за обиране на банкомат в Сепарева баня. В центъра на града има два банкомата и двата са ставали мишена на крадци.

Само преди няколко месеца е правен опит за обир на взривеният тази нощ банкомат. За първи път обаче има взрив, но за щастие няма пострадали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на лекари отчитат в Регионалната здравна инспекция в Русе
Недостиг на лекари отчитат в Регионалната здравна инспекция в Русе
Музеят на Левски в родния му град чества 80 години
Музеят на Левски в родния му град чества 80 години