НОВИНИ

Спецсъдът остави в ареста петимата задържани за телефонни измами

Специализираният съд остави в ареста петимата задържани за участие в схема за телефонни измами в София и Горна Оряховица. Съдът прецени, че на свобода те могат да извършат друго престъпление и да попречат на разследването.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
19:47, 21.04.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

При акцията в Горна Оряховица и София са задържани трима мъже и 2 жени. Всички са с обвинения за участие в организирана престъпна група за телефонни измами. Схемата е действала от 2 години.

Николай Димитров - прокурор от Специализираната прокуратура: При едната от измамите е около 800 хиляди лева. Има една за 1 милион лева. Чухте сума спомената 420 хиляди лева, валута златни накити. Тепърва ще се установява точната стойност, но сумите са огромни.
;

Жертвите са предимно възрастни хора. Част то тях продавали или прехвърляли имотите си, за да набавят парите, поискани от "ало" измамниците. Възрастна жена почти 2 години била държана под ключ.

Николай Димитров - прокурор от Специализираната прокуратура: Нямала е контакт с външния свят. Няма близки и роднини и 2 години. Не е била заложник, но както чухте - ключовете са намерени в апартамента на една от обвиняемите. Прехвърлени са имотите.
;

Сред задържаните в България има мулета, така наречените въртачи и куриери, стана ясно в съдебната зала. Според защитниците нямало достатъчно доказателства.

Красимир Алдъров - адвокат: Не може петима или шестима да ги няма. Други пет шест да са тук и да се правят изводи от едната половина какво им е становището - другите, които не са разпитани също.

В Румъния са задържани шестима души от групата, сред които и соченият за организатор. Очаква се те да бъдат екстрадирани у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След серията атентати в Шри Ланка: Над 200 убити и повече от 450 души са ранени
След серията атентати в Шри Ланка: Над 200 убити и повече от 450 души са ранени
Католическият свят празнува Великден
Католическият свят празнува Великден