Спецсъдът запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

от БНТ
16:00, 27.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
спецсъдът запорира имущество ветко маринела арабаджиеви

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото. Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на офциални данни от всички банкови институции.

;

Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Силни бури в Гърция, сняг заваля в планината Парнас
Силни бури в Гърция, сняг заваля в планината Парнас
Ердоган пристигна на посещение в Германия
Ердоган пристигна на посещение в Германия