НОВИНИ

Спират топлата вода на абонатите, снабдявани от ТЕЦ "София"

"Топлофикация София" напомня на своите абонати, захранвани от ТЕЦ "София", че от днес до 16 юни централата няма да работи. В този период ще бъде спряна топлата вода на абонатите, снабдявани от централата, съобщават от дружеството.

bnt avatar logo
от БТА
08:15, 07.06.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
спират топлата вода абонатите снабдявани тец софия

Без топла вода ще са районът на ул. "История Славянобългарска", бул. "Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Дамян Груев", района на "Руски паметник", Зона Б-5, Зона Б-17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. "Опълченска", бул. "Княгиня Мария Луиза", районът на Сточна гара, ж. к. "Банишора", ж. к. "Света Троица" и ж. к. "Фондови жилища".

В рамките на това спиране, с оглед на повишаване на сигурността на топлопреносната мрежа, ще бъдат извършени ремонти на тръбопроводи и подмяна на секционираща арматура на три обекта - под Централна гара, на ул. "Димитър Петков" и ул. "Пиротска", на бул. "Сливница" при ул. "Странджа" и ул. "Беласица".

Допълнително се извършва и рехабилитация на топлопреносната мрежа, като в отделни участъци вече се подменят амортизирани тръби. Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаление на транспортните разходи и топлинните загуби по преноса. "Топлофикация София" е дружеството с най-ниски разходи по преноса сред всички топлофикации в страната - средно 17 на сто през последните години.

Информацията за сроковете на спиране на топлата вода, графиците на плановите ремонти и засегнатите квартали е публикувана в сайта на дружеството - www.toplo.bg и във Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg. Повече подробности клиентите могат да получат на информационния телефон в колцентъра на компанията - 0 700 11 111.

От "Топлофикация" напомнят, че за времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова е информирала вътрешния министър за получавани заплахи
Корнелия Нинова е информирала вътрешния министър за получавани заплахи
Какво ще се промени след отпадането на роуминга от 15 юни?
Какво ще се промени след отпадането на роуминга от 15 юни?