НОВИНИ

Спор между Николина Ангелкова и Валери Симеонов за заведенията по морето

Петте заведения на Какао бийч не противоречат на изискванията на Министерството на туризма. Това обяви ресорният министър Николина Ангелкова, в отговор на вицепремиера Валери Симеонов. Вчера, той поиска дискотеките да бъдат съборени, защото са незаконни. Проверка обаче предстои да направи Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и местното подразделение на строителната инспекция.

спор николина ангелкова валери симеонов заведенията морето
bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 05.06.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Днес, спорът между Симеонов и Ангелкова се задълбочи. Докато министъра на туризма твърди, че плажовете на Слънчев бряг са най-инспектираните по Черноморието от всички институции и всички обекти разположени именно в районна на Какао бийч изцяло попадат в одобрена схема.

Вицепремиерът обвини Николина Ангелкова чрез своята Фейсбук страница, че е поискала писмено от регионалното министерство да извади 20 декара в района на спорния плаж от списъка на обектите публична държавна собственост и да ги превърне в частна държавна собственост, което означава, че те могат да бъдат продадени.

;;

От министерството на туризма признаха, че са поискали актуализация на кадастралната карта, но нямали намерение да продават плаж, а да го стопанисват. Регионалният министър Николай Нанков обаче обяви, че е поискал още информация за намеренията на туристическото ведомство.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за обилни валежи и гръмотевици в 13 области на страната за 6 юни
Жълт код за обилни валежи и гръмотевици в 13 области на страната за 6 юни
​Дизайнерката Кейт Спейд е била намерена мъртва в апартамента ​ѝ​
​Дизайнерката Кейт Спейд е била намерена мъртва в апартамента ​ѝ​