НОВИНИ

Някои текстове в Изборния кодекс ще бъдат променени

Два часа продължи срещата на Бойко Борисов, Румяна Бъчварова и представители на четирите формации, които стоят зад правителството. След срещата стана ясно, че някои текстове в Изборния кодекс ще бъдат променени.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:19, 26.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Един от спорните моменти е гласуването в чужбина. Парламентът вече реши българите в чужбина да гласуват само в посолствата и консулствата, по-нататък в изборния кодекс ще бъде написано, че по решение на Министерски съвет изборни секции ща бъдат отваряни и на други места. Отпада идеята да бъде забранено обявяването на социологически проучвания по време на предизборната кампания, която ще продължи 30 дни. Местни коалиции ще могат да бъдат съставяни, но с изброяване на формациите, които участват в тях. Това са част от нещата, за които се договориха партиите на срещата при премиера.

Вижте част от коментарите след срещата:

;

В пленарна зала продължава гласуването на второ четене на текстовете от Кодекса. От ДПС поискаха Кодекса да бъде оттеглен, заради ограниченията на гласуването на българи в чужбина. Очаква се днес депутатите да работят с удължено работно време, за да могат да приемат част от текстовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават следствените действия в казанлъшкия завод Арсенал
Продължават следствените действия в казанлъшкия завод "Арсенал"
7 сантиметра сняг на „Предел”
7 сантиметра сняг на „Предел”