Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Стотици миряни се помолиха на Света Богородица Труеручица за здраве

Днес отбелязваме големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Oще от рано сутринта Троянската света обител се изпълни с десетки вярващи, за да се преклонят пред Божията майка и да измолят здраве и благоденствие за семействата си.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:23, 15.08.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Tой е от България. Тя от Румъния. Семейството им живее в Испания. Години наред живели с една мечта. Несбъдната. До момента, в който се докоснали до иконата на Света Богородица Троеручица. И чудото станало.

Любен: Ние дълги години не можехме да имаме деца и всяка година идвахме тук и това е нашето чудо. Казва се Мария-Виктория.

Всеки, който пристъпи с вяра към иконата на Света Богородица Троеручица ще получи изцеление на своите болежки, а най-скъпите му желани и мечти ще се сбъднат - в това вярват всички, които дойдоха днес в храма.

Всеки човек тук носи неразказаната си история - едни благодарят, други все още се молят за своето чудо.

Нели Тодорова: Надяваме се, че все малко ще ни помогне.
Десислава: Здраве, най-вече здраве, всичко друго се постига.

Всички те получиха благослов от българския патриарх.

+ Неофит, Патриарх Български: Тези, които обичат манастирския живот, нека да престъпят свещените двери на светата обител и да почувстват небесното благословение на Божията майка. Всички миряни е добре да заделят от скромните си средства за възстановяване на тази света обител, което е успешно и твърде радостно. Честит празник!

Отговорът на призива на патриарха дойде от властта - ще се отделят още средства за храмове. Премиерът Борисов разгледа ремонтираното с отпуснати от правителството средства Антимово крило.

Бойко Борисов, министър-председател: Този празник майка го почиташе повече от Великден, защото някакси го свързваме с Божата майка, с майките, с най-доброто. Манастирът пак е Троян, този един милион за Антимовото крило пак е Троян, а не Банкя. Така, че с уважение към всички се отнасяме на него ден. С още повече усърдие ще продължим да изграждаме и да помагаме на светата църква.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна завърши ветроходната регата Кор Кароли
Във Варна завърши ветроходната регата "Кор Кароли"
Карлос Сайнц ще замени Фернандо Алонсо
Карлос Сайнц ще замени Фернандо Алонсо