НОВИНИ

Стотици посрещнаха днешния празник в църквата "Св. Успение Богородично" в София

Празнични литургии по повод Успение Богородично бяха отслужени в храмовете в целия град. По-рано през деня стотици хора се стекоха, за да почетат Света Богородица. Как протече денят в църквата "Св. Успение Богородично", която днес отбелязва и своя храмов празник, вижте в следващия репортаж.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
19:00, 15.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Силна вяра и смирение събраха в софийският храм "Успение Богородично" стотици миряни, дошли да се помолят за здраве още рано сутринта.

Славка
"С вяра човек живее и да прави добро, защото всичко се вижда, дори и да вземем приказката: "Направи добро и го хвърли в морето, то все някога ще се върне при теб", но ти не го правиш за теб, то просто трябва да се прави добро."

В това вярва и Емил. Той няма близки именници, но въпреки това е превърнал в своя традиция ходенето на църква всяка година на този ден.

Емил
"Правя го, защото се чувствам добре. Това е моя инициатива, така го чувствам, че трябва да дойда на днешния празник и да бъда тук."

И макар да е не е особено голям, нито пък с дълга история зад себе си, днес храмът събра стотици хора, които отправиха своите молитви към Богородица, защото се твърди, че на този ден те носят особена сила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди християни посрещнаха Успение Богородично в Бачковския манастир
Хиляди християни посрещнаха Успение Богородично в Бачковския манастир
Млади доброволци от четири страни в Благоевград
Млади доброволци от четири страни в Благоевград