НОВИНИ

"Стъпала на знанието" в сливенско училище

Седмокласници изписаха важни исторически събития на стъпала в Основно училище "Елисавета Багряна" в Сливен. Инициативата е озаглавена "Стъпала на знанието" и е по идея на учителя Али Мехмедов.

bnt avatar logo
от Веселин Цветанов
12:43, 03.06.2018
7154
Чете се за: 00:54 мин.
Още

"Стъпалата на знанието" са 24. Те са изписани от децата по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Процесът е продължил през цялата учебна година и в него са участвали десетки ученици. Споделиха, че са срещнали и трудности.

Назлъ Чобан - ученичка в ОУ „Елисавета Багряна" - Сливен: Да се направят шаблоните. БНТ: Колко време ви отне? - Един шаблон се приготвяше за един учебен час.

Инициативата има за цел стимулиране на учениците да учат повече за българската история и да запомнят важните исторически дати.

Сред тях са издаването на "Рибният буквар", откриването на първата българска фабрика, както и покръстването на българите, освобождението на България и др.

Али Мехмедов - учител в ОУ „Елисавета Багряна" - Сливен: "Традицията тръгна от миналата година. Всеки един седми клас випуск да оставя нещо положително за нашето училище. И тъй като аз съм класен ръководител на 7 клас тази година, нещото което исках да направя е да е патриотично, да повдига малко духа на самите деца и на самите учители също."

Видимо целта е постигната. И учениците, и учителите има какво да пожелаят на следващия випуск.

Силвена Пенчева - ученичка в ОУ „Елисавета Багряна" - Сливен: Да имат и те такива идеи. Да оставят и те такъв отпечатък в училището, за да може да се помнят и те. И най-важното е да се стараят и да помнят това училище за дълго.
Али Мехмедов - учител в ОУ „Елисавета Багряна" - Сливен: "Винаги съм обичал да казвам едно нещо на моите ученици: „Знанието е най-скъпото нещо на този свя и никой не може да им го вземе".

Все още е в процес на обмисляне следващата идея. Догодина по стените в училището може да има изписани известни стихотворения и поеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старовремски годеж пресъздадоха в Етнографския комплекс във Враца
Старовремски годеж пресъздадоха в Етнографския комплекс във Враца
Над 30 деца посещават Неделното училище в Смолян
Над 30 деца посещават Неделното училище в Смолян