НОВИНИ

Стрелба, гонка и катастрофа на АМ "Тракия"

Стрелба, гонка с полицията и катастрофа на магистрала "Тракия", при която загина 36-годишен мъж. Всичко започнало след битов скандал в Ямбол между бивши съпрузи. Загиналият, който е в основата на екшъна, пръв стреля срещу полицаите. От прокуратурата съобщиха, че той вече е бил осъждан за нарушаване на ограничителната заповед срещу бившата си съпруга и е бил обявен за общонационално издирване.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
16:50, 23.01.2017
11790
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Рано сутринта около 5:20 часа Гергана се обадила на тел.112, че бившият й съпруг блъска на вратата на дома й, с което нарушава наложената му ограничителна заповед. Тя живеела при майка си, но изплашените жени днес отказаха да коментират инцидента.

Гергана: "Не искаме просто да даваме обяснения, ще ви помолим да си тръгнете."

Полицейски патрул веднага дошъл на място, но Деян ги видял пред блока, започнал да стреля срещу тях и побягнал.

Мина Грънчарова, районен прокурор на Ямбол: "Произвежда около 2 изстрела, след което побягва по протежение на входовете на блока. Той е последван от органите на полицията, след което произвежда още два или три изстрела. Не е известно оръжието, с което са произведени изстрелите, тъй като не са намерени проектили или гилзи на мястото на произшествието."

Очевидец на престрелката станал съсед, който се подготвял да слиза до автомобила си, но за късмет чул виковете и излязъл на терасата да види какво се случва.

Атанас Атанасов: "И в даден момент чух изстрел и едното момче полицаят залегна, явно, нали да се предпази. Викам хубаво, че не тръгнах, може би ако бях излязъл 5 минути по-рано, да бях излязъл можех и аз да попадна в периферията на престрелката."

Мъжът се качил на колата си и потеглил, а полицията го последвала. Пред блока полицаите произвели два предупредителни изстрела със стоп патрони, а след това стреляли и по колата при преследването.

Мина Грънчарова, районен прокурор на Ямбол: "По време на преследването в градски условия е стреляно в областта на задна дясна гума, но неуспешно, тъй като лицето вместо да спре, напротив ускорява движението и успява да излезе на автомагистрала „Тракия"."

14 км след качването на магистралата в посока София 36 -годишният Деян се блъснал в мантинелата. Тялото му е открито извън автомобила и тепърва сливенските полицаи ще разследват дали не е ударен от друга кола или е загинал при катастрофата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Еврокомисията много ясно каза, че няма спиране на еврофондове
Борисов: Еврокомисията много ясно каза, че няма спиране на еврофондове
Тънката снежна покривка на места създава проблеми за рапицата
Тънката снежна покривка на места създава проблеми за рапицата