НОВИНИ

Втори ден бедствено положение в Стрелча, в града няма никаква питейна вода

Стрелча е в бедствено положение заради липса на питейна вода. Обилните валежи от последните дни са нанесли сериозни поражения върху вододайната зона. Как може да бъде решен проблема и колко време ще остане в сила бедственото положение? Вижте подробности по темата от прякото включване Галена Паскова.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
07:24, 11.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Обявявайки бедствено положение от вчера сутринта, до днес няма абсолютно никаква вода, съобщи кметът на Стрелча Стойно Чачов.

Комисия от специалисти днес ще направи оглед на компрометираните водни съоръжения. Ще бъдат определени конкретните мерки за овладяване на ситуацията и започване на спешен ремонт на довеждащия водопровод.

Общината ще кандидатства за помощ от държавата. Няма как да се каже точната сума за щетите, но проектантска фирма още днес започва прочувания, за да може по най-бързия начин да се ремонтира най-проблемния участък от водопроводната мрежа, обясни още кметът.

В сградата на общината на разположение на всички граждани е доставена бутилирана минерална вода. Около обяд се очаква в града да пристигнат две водоноски, заяви Чачов.

Довеждащият водопровод е от асбесто-циментови тръби, което го прави опасен, категоричен е Филип Фингаров, директор на ВиК - Стрелча.

Тръбата на основния водопровод на Стрелча е от 1947 г. и никога не е сменяна, допълни кметът. Работата по ремонта на канализацията е пряко свързана с времето и валежите заради минаващата покрай града река, призна Чачов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Редно ли е да има платен паркинг пред Дряновския манастир?
Редно ли е да има платен паркинг пред Дряновския манастир?
В началото на сезона - кои са най-чистите и най-замърсените плажове около Варна?
В началото на сезона - кои са най-чистите и най-замърсените плажове около Варна?