НОВИНИ

Строителният ни бранш може да участват в инфраструктурни обекти в Туркменистан

Български строителни компании и производители на строителни материали могат да участват в изпълнението на инфраструктурни обекти в Туркменистан. Сътрудничеството между двете държави в тази област е сред перспективните сектори за развитие на двустранните икономически отношения, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова преди подписването на протокол от заседанието на Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество.

bnt avatar logo
от БТА
14:44, 17.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
строителният бранш участват инфраструктурни обекти туркменистан

Министър Павлова и Елдаш Шерипов - министър на икономиката и развитието на Туркменистан, са съпредседатели на комисията, която днес и утре заседава в София.

Министърът напомни за подписаното вече споразумение между ресорните ведомства на двете държави в областта на строителството, според което Камарата на строителите в България може да сформира консорциум от компании, желаещи да се включат в тези обекти и да им окаже подкрепа при спазването на специфичните за Туркменистан процедурни условия.

Министър Павлова уточни, че Туркменистан планира да строи сгради от спортната инфраструктура във връзка с планирани домакинства на подобни събития и обекти от високото строителство - комунално-жилищни.

Туркменистан е впечатлен от възможностите и разнообразието на строителни материали, които се произвеждат в България. Това е предпоставка за фирмите от този сегмент на икономиката също да участват в процеса чрез доставка на материали или чрез изграждане на места на производствени бази отново през Камарата на строителите, допълни министърът.

Диверсификацията на енергийните източници, транспортът и логистиката, строителството и ремонтът на кораби, земеделието и селскостопанската продукция, химическата и текстилната индустрии, фармацията и туризмът са сред другите сфери на двустранно сътрудничество с потенциал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест Аз съм куче пред общината
Протест "Аз съм куче" пред общината
Само 18 от 163 партии са подали отчетите си пред Сметната палата
Само 18 от 163 партии са подали отчетите си пред Сметната палата