НОВИНИ

"Струнни приказки" в Благоевград

С концерта "Струнни приказки", продължава програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата организиран от Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград. "Струнни приказки" е един оригинален музикален проект на Радио Благоевград и музикантите Валери Димчев и Антон Апостолов, подкрепен от "Мюзикаутор".

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
16:50, 24.10.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В голямото конецертно студио на Радио Благоевград ще бъде представена съвременна българска музика, композирана и изпълнена от Валери Димчев - тамбура и Антон Апостолов - китара. Подготовката за събитието започва още преди месец, а специално за концерта един от музикантите пристига от Америка.

Антон Апостолов: Много съм радостен, че съм тук в Благоевград, че се срещам с много приятели. Благодарение на Валери Димчев, организира да направим пак нещо заедно и се надявам, че ще покажем нещо интересно на благоевградските слушатели.
Авторски неща както каза Валери, негови композиции и някои от моите композиции същевременно.
Валери Димчев: Включихме и няколко познати теми от Македонския фолклор, но пречупени през нашето виждане и нашия стил, който изпълняваме. След като ние живеем днес и пиесите са композирани, днес би трябвало да ги наречем съвременни.

В концерта "Струнни приказки" специално участие ще вземе Валери Пастърмаджиев, който ще свири на контрабас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци от БЧК в Пловдив помагат на възрастни хора
Доброволци от БЧК в Пловдив помагат на възрастни хора
Стабилно е състоянието на намушканото дете от Варна
Стабилно е състоянието на намушканото дете от Варна