НОВИНИ

Протестът срещу избора на Гешев блокира движението на "Орлов мост"

Заседанието на ВСС премина на фона на два протеста в София. "За" и "против" номинацията на Иван Гешев. Стигна се и до блокада на "Орлов мост".

Николай Минков
от Николай Минков
12:27, 24.10.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Блокадата на това възлово столично кръстовище продължава и в този момент. Организаторите на този протест заявиха, че ще останат тук през целия ден.

Как се стигна до тази ситуация? В столичната община са входирани две искания за протести пред ВСС днес.

Първото по време входирано искане е било удовлетворено в Столичната община, но на организаторите на второто е предложено алтернативно място от съображение за сигурност, а именно да не се провеждат протест и контра протест на едно и също място. Предложена е улица "Княз Борис I". По информация на "По света и у нас" още на 27-ми септември привържениците на кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор са входирали своето искане и са получили разрешение за протест пред ВСС.

Противниците на Иван Гешев са входирали своето искане на 9-ти октомври и съответно са получили отказ. Те са били уведомени, че са втори, дори са подписали декларация, че са били уведомени. Недоволни от отреденото им място, те решават да извършат спонтанен протест тук, блокирайки "Орлов мост". Той продължава и в този час.

Чуйте мотивите на протестиращите във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът в защита на Иван Гешев продължава пред ВСС
Протестът в защита на Иван Гешев продължава пред ВСС
Къщатата-музей на Пейо Яворов официално е собственост на СО
Къщатата-музей на Пейо Яворов официално е собственост на СО