НОВИНИ

"Студент на годината"

За втора поредна година - Церемония по връчването на награди в конкурса "Студент на годината" на Медицинския университет в София. Инициативата е изцяло на студентите, а конкуренцията е голяма. Награди получиха най-изявените студенти по медицина.

студент годината
bnt avatar logo
от БНТ
22:47, 14.12.2015
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Награди от пет факултета, както и специални отличия намериха своите притежатели сред студентите в Медицинския университет.

Проф. д-р Ваньо Митев, ректор на МУ-София: Искам да ви кажа, че съм изключително щастлив да съм ръководител на такъв университет и на такива талантливи студенти.
Проф. д-р Ваньо Митев, ректор на МУ-София: При нас влизат предварително селектирани най-добрите и е истинско удоволствие да се работи с такива млади хора.

Ето какво казаха и част от наградените студенти.

Анна Петрова, студент в Медицински колеж "Й.Филаретова": Изключително развълнувана съм. Това е много ценно нещо в моя живот, защото е една признателност за работата, която съм извършила в Медицински колеж.
Татяна Александрова, студент във Факултет по обществено здраве, МУ-София: Наистина не очаквах, още ми е доста така под пара, но съм доволна, за мен това е много голям приз. Гордея се с нея, надявам се, че съм оправдала очакванията и на семейството ми, и на моите преподаватели.

И двете момичета имат планове за реализация в България, въпреки тревожните данни на българския лекарски съюз, според които само през тази година страната са напуснали 505 медици.

По темата работи Цанка Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
Френският учител си е измислил нападението
Френският учител си е измислил нападението