НОВИНИ

Съветите на Енджи Касабие за здравословно хранене

Ако искаме да поддържаме отлична форма и едновременно с това да се чувстваме добре, трябва да забравим глада. Можем да отслабнем и без драстични лишения. Това е същността в методите на отслабване на диетоложката Енджи Касабие. През 2006 г. тя създава първата компания в България за здравословно и диетично хранене. Иновативният подход и вкусните полезни менюта много бързо прочуват младата диетоложка и днес сред нейните клиенти са много популярни личности както у нас, така и по света. Специално за БНТ тя разкри част от своите тайни и разбирания - как да изглеждаме млади и красиви!

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
15:22, 19.11.2016
11693
Чете се за: 02:05 мин.
Още

Трудно е да се каже каква е формулата за перфектна фигура. При всички положения това е сложна комбинация от ген, правилно хранене и не на последно място спорт. Едно е сигурно обаче гладуването не е решение за трайно отслабване.

Д-р Енджи Касабие - диетолог: Диетата е най-голямата грешка, която един човек може да направи на себе си, защото на първо място - това ще му направи един стрес, който ще го доведе до много килограми с времето.Имаше един период, в който аз спазвах много диети, когато бях на 14-15 години, когато напълнях. Тогава напълнях от спазването на диетите.

За крехката си възраст д-р Касабие има богат опит. Тя се е грижила за здравословното хранене на холивудски звезди като Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтмън, Жан Клод Ван Дам, Робърт Де Ниро, Джон Траволта, както и на Царски семейства от Арабските Емирства!

Д-р Енджи Касабие - диетолог: За България човекът, който не съм очаквала въобще да отслабне, това е Азис! Но успя и аз бях шокирана с резултата му. Той успя да отслабне над 30 килограма за много кратък период от време. Гордея се с него, защото успя да си запази килограмите до ден днешен.

Младата диетоложка залага на основни правила на балансираното хранене, тя не отрича количеството, а набляга на качеството и разнообразието на храната. Повече движение и много вода са едни от най-важните условия в диетата, препоръчана от нея.

Д-р Енджи Касабие - диетолог:За всеки един човек е различно. В основата на всичко идва редовното хранене и достатъчно прием на вода. Редовното хранене - много хора се плашат от него, но това не означава прием на много малко количество. Напротив това е прием на една нормална ресторантьорска порция, но просто да не се изостави човек без храна.Много е важно приемът на храна да бъде това, което ние обичаме, защото когато обичаме храната - ние нямаме стресът - кога след това ще ядем. Също така да имаме достатъчно прием на вода, защото 90 процента от хората бъркат жаждата с глада, съответно, когато са жадни, те ядат, защото не са свикнали с водата. Жените много се интересуват да нямат целулит, особено през лятото, на море - искат да са перфектни, стегнати. Еми водата ви е решението! Нищо не помага освен вода и движение!

Енджи Касабие съветва хората, които са предразположени към напълняване да не се отчайват, изоставят и оправдават килограмите си с гена. Те не трябва да се ограничават цял живот, а просто да внимават какво и в какви количества приемат.

Изключително важен е спортът. Той се отразява както на външния вид, така и на самочувствието ни.

Д-р Енджи Касабие - диетолог: Спортът не е с цел отслабване. Спортът напротив трябва да бъде част от нашия живот, за да нямаме застаряване, за да имаме добро физическо и психическо настроение. Това ни помага повече да даваме в работата си, с околните ни се отразява. Така че в никакъв случай не мога да кажа спортът е лош!Спортът винаги може да започне със супер лесни неща - и това е изкачването на стълбите, ходенето пеша. Не е задължително да ходим във фитнеса и да се блъскаме с тежести!

Що се отнася до алкохола, добрата новина е че не трябва да го изключваме напълно от режима си.

Д-р Енджи Касабие - диетолог: Не може драстично да се спре абсолютно нищо.А всъщност човек, ако пие, никога няма да спре.Въпросът е да може да го направиме умерено.Вместо три чаши, примерно две в началото. Ако може да стигне до една, ще е супер!Сол, брашно, захар и алкохол са неща, от които ставаме зависими!

Менюто ни трябва задължително да включва плодове и зеленчуци. Добре е да се храним по пет пъти на ден. Въглехидратите трябва да бъдат 60 % от нашия дневен прием на калории. Хубаво е ако хапваме сладко, то да бъде за закуска, месо и салата за обяд и нещо леко за вечеря. Изводът е една стара мъдрост - Хранете се, но с мярка!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички болници в източната част на Алепо са спрели работа
Всички болници в източната част на Алепо са спрели работа
Франсоа Фийон води за президентската номинация на Републиканцитe във Франция
Франсоа Фийон води за президентската номинация на "Републиканцитe" във Франция