НОВИНИ

Световният хит "Джулай морнинг" отново ще огласи скалите на Камен бряг

Световният хит "July Morning" пак ще огласи на 1 юли скалите край каварненското село Камен бряг - сякаш най-автентичното място на Земята за посрещане на Слънцето. Дни преди култовата сутрин кметският наместник на Камен бряг Георги Кръстев подготвя откритата сцена в местността "Огънчето". Най-голямата грижа на бившия военен е край опасните скали да не стане инцидент. Заедно с шефа по сигурността в община Каварна обезопасяват терена с метални заграждения, ленти, а светещи балони, както винаги, ще очертават стръмния бряг, така че всеки да внимава да не падне. На сцената това лято за първи път от близо десетилетие няма да стъпи Джон Лоутън, който не отказваше покана на своя български приятел - бившия вече кмет на Каварна Цонко Цонев.

bnt avatar logo
от БТА
09:25, 30.06.2016
8734
Чете се за: 01:13 мин.
Още
световният хит джулай морнинг отново огласи скалите камен бряг

През годините се е случвало вместо да изгрее първото юлско слънце морският бряг да бъде "затиснат" от черни облаци и дъжд. Дори тогава празникът е ставал, а някогашният вокалист на "Юрая Хийп" не е давал на публиката да се разочарова с думите "Слънцето го няма. Но си го представете!". И в следващия миг, запявайки легендарния химн на лятото, Джон Лоутън сякаш успяваше да накара хоризонтът да порозовее. Дни преди Първи юли певецът зареди публиката с копнеж по лятото на площад "Демокрация" в Добрич, а на самия празник ще посрещне огненото кълбо на Дунавския бряг край Тутракан.

Покрай подготовката за поредното издание на "Каварна Рок Фест" новият кмет на морския град Нина Ставрева още през зимата шеговито даде дума, че както е сигурно, че ще има рок маратон, така и слънцето ще изгрее в първия ден на юли на Камен бряг. На сцената в "Огънчето" с нови мечти ще заредят публиката групите "No Planet", "Ivo Ruev Band", "Pleasure". Хедлайнер на празника ще бъде създадената в Каварна група "Jeremy?", нашумяла с избора да бъде подгряваща на три от концертите в турнето на "Queen". Рок хитове ще започнат да звучат още в полунощ, а музикалният маратон ще продължи до 6 часа сутринта.

;;

Шабла също ще събере феновете на рока за "Джулай морнинг" с групата "Легендите" и вечните български рок песни. За събитието е запазен централния плаж на къмпинг "Добруджа" - сред най-съхранените кътчета на Българското Черноморие. И на Шабленския бряг рок маратонът ще продължи до изгрев слънце с "Нашият град","Сто години", "Нямаше кой да ни каже", "Да те жадувам" и други хитове.

И в Шабла, и в Камен бряг се надяват купонджиите "да повлекат крак" и туристическият сезон да бъде силен. Засега не се радваме на оживление, за събота и неделя идват само румънци и си отиват, обяснява кметският наместник на селото. Георги Кръстев казва, че дори чужденците, които имат къщи в Камен бряг - англичанин, французин, германец, руснак, поляк, още не са открили сезона. Но след посрещането на Слънцето стълпотворението от няколко поколения рокаджии едва ли ще се завърне в големите градове. В Каварна на 2 и 3 юли вдига завеса Рок фестивалът, който всеки път също е споделена емоция независимо от световните имена в афиша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Най-ниските температури през юли ще бъдат 12°-17°, а най-високите - 34°-39°
​Най-ниските температури през юли ще бъдат 12°-17°, а най-високите - 34°-39°
Анализатори: Атаките са резултат от политиката на Ердоган
Анализатори: Атаките са резултат от политиката на Ердоган