НОВИНИ

Световноизвестният майстор по бойни изкуства Нино Бернардо изнесе лекция у нас

Световноизвестният майстор по бойни изкуства - Нино Бернардо, изнесе лекция у нас. Той говори за гнева, агресията, страха и вътрешната сила, разказвайки поучителни мъдрости от житейски си път.

bnt avatar logo
от Бюлент Мюмюнов
12:36, 25.07.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Нино Бернардо е космополитна, пъстра личност. Той е роден в Хонконг през 1946 г. с баща филипино-каталунец и майка полукитайка, полуфилипинка. Израснал е в Макао. Занимавал се е с бокс, хокей, музика и кино. В средата на 70-те се запалва по бойните изкуства, а днес е световноизвестен майстор по Винг Чун - един от най-популярните стилове в китайското кунгфу.

Нино Бернардо, майстор по бойни изкуства: На китайски има два начина да кажеш Винг чун - в първия случай това означава "красива пролет", а при втория - "вечна пролет". Вечната пролет провокира непрекъснат растеж, непрекъснато развитие. Това е изкуство за живота. За това как да възприемаме света. Най-важното нещо, което можем да научим е как да управляваме своя гняв. Гневът води до глупост. От гнева страдаме всички. В бойните изкуства този гняв се преобразува във функционална и продуктивна енергия.

Нино иска да възпита в своите ученици грижа за физическото здраве и опит за непрекъснато духовно израстване. Една от емблематичните му сентенции е: "Не прави нищо, което не ти харесва. Не се срамувай да се страхуваш или провалиш. Не спирай да вървиш напред".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират движението по АМ Тракия за час в полунощ заради тол системата
Спират движението по АМ Тракия за час в полунощ заради тол системата
Първи случай на африканска чума при дива свиня в Лом
Първи случай на африканска чума при дива свиня в Лом