НОВИНИ

Светът скърби за Мохамед Али

Кончината на легендарния американски боксьор Мохамед Али потопи в печал света на спорта. Мнозина отдадоха дължимото на Най-великия. Ето и някои от реакциите:

bnt avatar logo
от БТА
14:49, 04.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
светът скърби мохамед али

"Със сигурност той беше най-влиятелната фигура по мое време. Той направи повече за промяна възгледите на хората дори от Мартин Лутър Кинг. Беше привилегия и чест за мен да го познавам" - Боб Аръм, промоутър на 26 от мачовете на Али.

"Али, Фрейзър и Форман бяха едно. Част от мен си отиде. Най-добрата част" - Джордж Форман, един от големите съперници на Али на ринга.

"Мохамед Али е легенда и един от най-популярните спортисти в света. Боец, който започна златната ера за бокса и популяризира спорта. Той трасира пътя за професионалните боксьори, включително и за мен. Благодарение на него милиони гледаха бокс в домовете си" - боксьорът Оскар Де Ла Оя.

"Загубихме един титан. Боксът спечели от таланта на Мохамед Али, но повече спечели човечеството от неговата хуманност" - боксьорът Мани Пакиао.

"Бог дойде за своя шампион.Сбогом, Велики" - боксьорът Майк Тайсън.

"Той беше спортист, който докосна сърцата на хората по целия свят, спортист, който беше ангажиран с дейности извън спорта и спортист, който имаше куража да даде надежда на много болни, запалвайки олимпийския котел, без да крие собственото си страдание. Той беше спортист, който се бореше за мир и толерантност - истински олимпиец. Да го срещна лично, за мен беше вдъхновение" - президентът на МОК Томас Бах.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внесоха иск срещу бившия сръбски премиер за укриване на 18 млн. динара данъци
Внесоха иск срещу бившия сръбски премиер за укриване на 18 млн. динара данъци
Как да избираме слънчеви очила? 6 основни стъпки
Как да избираме слънчеви очила? 6 основни стъпки