НОВИНИ

Таксиметрови шофьори от Варна на протест за по-високи тарифи

Таксиметрови шофьори протестираха във Варна с искане за по-високи тарифи. Сега минималната цена за километър през деня, определена от Общинския съвет в града, е 0.75 ст., а нощната тарифа е 85 ст. Шофьорите настояват минималният праг да бъде 1.20 лв.

bnt avatar logo
от Татяна Кисьова
19:05, 07.11.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Таксиметровите шофьори искат по-висока цена за превоз заради по-големите разходи, които имат и високия местен патентен данък, който е 800 лв.

Димчо: Ние не можем да оцелеем с всички тези неща, които трябва да платим и оттам насетне да изкараме някакви пари, за да си прехраним семействата. Ние вече не можем даже да оцеляваме.

Таксиметровите шофьори и сега могат да превозват на по-висока цена, защото горният праг е 2 лева за километър през деня. Има обаче фирми, които работят с минималната тарифа и не искат да я променят.

Людмила: Проблемът е такъв, че ако една централа повиши тарифите на един лев, другата централа, в нелоялна конкуренция, ще продължи да вози на 75, или на 80 ст., така клиентите ще бъдат подвеждани.

Превозвачите искат по високи тарифи заради повишените цени на горивата и поскъпването на живота. Жителите на Варна са разделени в мнението си за исканата промяна.

Протестиращите таксиметрови шофьори искат Общинският съвет да приеме по-висок минимален праг за километър превоз. Те заявиха, че ако не бъдат чути, от началото на идната година Варна ще остане без таксиметров превоз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гражданска отговорност за рисковите водачи - Алекси Стратиев и Емил Панчев
"Гражданска отговорност" за рисковите водачи - Алекси Стратиев и Емил Панчев
Трима журналисти от БНТ с номинация за годишните награди на СБЖ
Трима журналисти от БНТ с номинация за годишните награди на СБЖ