НОВИНИ

Танева: До декември сектор „Животновъдство“ ще получи общо 230 млн. лв

До декември животновъдният сектор ще получи общо 230 милиона лева заедно с извънредната подкрепа и de minimis. Това каза днес в Сливен министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която присъства на Национално изложение по животновъдство.

танева декември сектор животновъдство получи общо 230 млн
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 22.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

До 4 ноември ще бъде разплатен целият пакет от субсидии за земеделието, посочи тя. Фонд "Земеделие" е започнал с разплащанията по схемите за обвързана подкрепа, както и националната преходна помощ и извънредната европейска помощ, заедно с бюджета по de minimis, който е най-големият досега - над 15 милиона лева.

Министър Танева припомни, че в петък са били преведени 70 процента от ставките на три от схемите за обвързана подкрепа за говедата. Плащания ще има за животните, които са и които не са под селекционен контрол.

Министър Танева участва днес и в кръгла маса със земеделски производители, на която ще бъдат представени данни за тенденциите на развитие в отделните сектори. Заместник-министърът Васил Грудев ще коментира въпроси по обявения втори прием на мярка 4-1 за инвестиции на материални активи в земеделските стопанства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иракските сили убиха 48 бойци на ИД в Киркук
Иракските сили убиха 48 бойци на ИД в Киркук
Първи празник на бозата в Радомир
Първи празник на бозата в Радомир