НОВИНИ

Теменужка Петкова: ​Над 770 населени места са без ток

776 населени места по последни данни са без ток, като най-голям брой са в община Търговище - 197, следвана от община Добрич - 146 и Силистра - 103, съобщи министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петков.

bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 06.01.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

През изминалата нощ 90 екипа са работили за овладяване на ситуацията. През месец септември Министерството на енергетиката е направило анализ за установяване готовността за посрещане на есенно-зимните условия, с който са заключили, че енергийните дружества имат готовност за настоящата ситуация. Петкова допълни, че електроенергийният съставен оператор има рамков договор за облитане с хеликоптери и дронове, за да разберат каква е ситуацията в реално време и да реагират моментално.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката в оставка: Обстановката е нормална за зимни условия. цялата енергийна система на страната е мобилизирана. Екипите на електроенергийният системен оператор също работят на пълни обороти. Предприели сме необходимите мерки. Навсякъде са удвоени екипите, които ще работят при аварийни ситуации, така че да можем да обезпечим максимално бързо и адекватно всички повреди, които настъпят в енергийната система.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време затвори пътища в цялата страна
Лошото време затвори пътища в цялата страна
Парад в навечерието на Богоявление в Мадрид
Парад в навечерието на Богоявление в Мадрид