НОВИНИ

Токов удар е причинил аварията в топлоподаването

Това съобщи инж. Боян Паунов за "Денят започва". Той заяви, че в момента е възстановено топлоподаването във всички квартали на София. Тъй като все още се работи по отстраняване на проблема, е вероятно да има колебания в "Младост", "Дървеница", "Мусагеница" и "Студентски град".

bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 08.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Инж. Боян Паунов: "Към момента топлоподаването е възстановено във всички квартали на София, но в резултат на открития пробив срещу един от търговските центрове в столицата има колебание в хидравликата, и в част от кварталите "Младост" и "Студентски град" е нарушено топлоподаването, но не и спряно."

От Топлофикация работят по отстраняване на проблема, но постоянно възникват нови пробиви.

Инж. Боян Паунов: "В петък в 18:30 часа става токов удар и прекъсва електроснабдяването в помпена станция "Лозенец". Вследствие на което, се преустановява работата на помпите, които препомпват топлоносителя от ТЕЦ София - Изток до високите части в "Младост" и "Студентски град". В резултат на това се получава обратен хидравличен удар, те компрометират част от топлопреностната мрежа и се появяват на места пробиви. От събота до вчера са отстранени 11 пробива."

Въпреки думите на инженер Паунов, че топлоподаването е възстановено, много хора ни пратиха съобщения, че все още има квартали без парно.

Инж. Боян Паунов: "Да, "Слатина" беше с преустановено топлоподаване, което тази нощ беше възстановено. "Младост" 4 и високата част на "Студентски град", там топлопреносната мрежа е запълнена, но хидравликата се нарушава, тъй като е на най-високото място. На клиентите ще бъде начислено толкова, за колкото са получили централизирано топлоснабдяване. Няма да се начислява за месеца пълно число топлоенергия. "
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Призовавам партиите да седнат на една маса, а не само да се плюят
Каракачанов: Призовавам партиите да седнат на една маса, а не само да се плюят
Кога ще бъде обезопасен Аладжа манастир?
Кога ще бъде обезопасен Аладжа манастир?