Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Томислав Дончев: В конвенцията обществото видя голяма част от страховете си

В Истанбулската конвенция обществото видя голяма част от страховете си и затова този документ трябва да отлежи. Това каза в студиото на "Денят започва" вицепремиерът Томислав Дончев. Относно взаимоотношенията между членовете на Обединени патриоти и като цяло в коалицията, Дончев коментира, че политиката не е счетоводство, тя е страст и някои от разговорите са с по-висока температура.

от БНТ
08:37, 15.02.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Проблем с Европа като цяло нямаме, след изявленията на вицепремиера Валери Симеонов по отношение на германската евродепутатка Ска Келер, Томислав Дончев. По думите му, това със сигурност поражда смут, с конкретни представители, в конкретния случай на Европейския парламент, инжектира по-висока доза емоции, което не винаги е полезно. Този тон не е типичен за Европа, посочи Дончев.

По отношение на споровете, които се наблюдават между Обединените патриоти и ГЕРБ, Томислав Дончев каза, че това, че се водят коалиционни разговори на висок глас, които са достъпни за цялата общественост е едно.

Томислав Дончев, вицепремиер: А парламентарната подкрепа за кабинета е нещо съвсем друго и не бих правил пряка връзка между едното и другото. Не знам кое би било плашещо, ако има теми, които се обсъждат, дори и с по-остър тон и теми, по отношение на които има спорове те да излизат публично или да се случват на място и начин, по който никой не разбира. Мисля, че самият факт, че дебатът тече публично, е по-добър, а това означава пълна прозрачност.

В Истанбулската конвенция част от обществото видя голяма част от страховете си, не и без чужда помощ, каза Томислав Дончев. Когато има подобна реакция, мъдрият политик никога не действа на инат. Това, с което на първо място трябва да се съобразява е дори емоциите и вълненията на гражданите. Нека конвенцията да бъде сложена на страни, нека дебатът по отношение на нея да продължи и ако тя продължи през следващите години да няма подкрепа, няма да бъде ратифицирана, подчерта вицепремеиерът.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гледайте СЕГА по БНТ: Българският шампион Лудогорец срещу Милан
Гледайте СЕГА по БНТ: Българският шампион Лудогорец срещу Милан
Академик от БАН: Хомеопатията е лъженаука
Академик от БАН: Хомеопатията е лъженаука