НОВИНИ

"Топлофикация - София" обеща да отстрани аварията до 48-часовия срок

Днес продължава работата на аварийните екипи на "Топлофикация - София" по отстраняване на аварията и възстановяване на топлоподаването в източните квартали на София. Ще бъде направено всичко необходимо, за да бъде пуснато парното в рамките на 48-часовия срок, увери говорителят на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова.

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 07.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Рано тази сутрин е започнало възстановяването към квартал "Гео Милев". Късно снощи беше пуснато парното към "Лозенец", "Диабнабад", "Изгрев", "Изток". В някои части на "Младост" също все още има проблем с парното отопление, сигнализираха зрители на БНТ.

От "Топлофикация" не се ангажират кога ще бъде възстановено напълно топлоподаването. В ефира на "Денят започва" от дружеството обявиха, че ще направят всичко възможно това да се случи в рамките на днешния ден.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация София": Преди всичко искам да кажа, да успокоя клиентите, че те заплащат само топлинната енергия, която е отчетена в общия топломер на абонатната станция. Следователно нямат основание за притеснение. Нещо повече в сметките на клиентите се извеждат на отделен ред се извеждат дните, в които абонатната станция не е работила, т.е. дните, в които е имало авария или самата абонатна станция е била технически възпрепятстван ада работи. Така че те няма да заплатят нищо повече от това, което са консумирали.

По отстраняване на аварията се работи постоянно, увери още Павлова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е сред винените топ дестинации за 2017
България е сред винените топ дестинации за 2017
Британският парламент отхвърли първите поправки към законопроекта за Брекзит
Британският парламент отхвърли първите поправки към законопроекта за Брекзит