Трафикантите на мигранти остават в ареста

Обвинените в трафик на мигранти остават в ареста. Това реши специализираният наказателен съд, който заседава повече от четири часа преди да вземе това решение.

от БНТ
22:42, 26.06.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
трафикантите мигранти остават ареста

Според съда тази мярка е най-доброто решение за Абдулгафур Тарахел, Мохамед Джафар Джафари, Садакат Маруф, Саидага Маруфхел, Ангел Иванов Трифонов, Нидал Мохамед Хисари и Стефан Пепов Димитров, които са обвинени за участие в организирана престъпна група в периода от 2017 г. до юни 2019-та, която се е занимавала с трафик на мигранти от Афганистан до Западна Европа, минавайки през България.

Членовете на организираната престъпна група са превеждали големи групи лица от по 30-40 души, предимно чужди граждани – афганистанци, иракчани и пакистанци, от Турция през територията на Република България до „зелена граница” със Сърбия.

Превеждането е извършвано по изключително опасен начин за живота и здравето на мигрантите. Те са превеждани през така наречените „зелени граници“, а именно гъсти, гористи местности.

Дейността на престъпната група е започнала от Кабул, Афганистан и се е ръководила от лице, което е било роднина на член на организираната престъпна група. Това лице е организирало набирането и транспортирането на мигрантите от Афганистан, през Иран до Турция, където те бивали посрещани от друго лице, което организирало ръководството на групата на територията на Турция. Той превеждал групата по канал от Турция към България през река Марица. На територията на България трафикираните лица били превозвани със специални бусове, като са ги укривали и настанявали в наемани секретни квартири в кв. „Филиповци“ и кв. „Орландовци“. Лицата престоявали от един до два дни на територията на страната с цел да не будят подозрение и да не се харчат допълнителни средства за тяхната прехрана и нощувка.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Хърватка оглави Съвета на Европа
Хърватка оглави Съвета на Европа
Незагасена цигара или късо съединение са причинили пожара в Нотр Дам
Незагасена цигара или късо съединение са причинили пожара в "Нотр Дам"