НОВИНИ

Трамвай се запали, няма пострадали

Огнен инцидент в центъра на столицата малко преди 18 часа. Трамвай се запали до паметника Левски. Аварията стана на обръщалото при паметника, което ватманите използват откакто бул. "Дондуков" е в ремонт. За щастие, пострадали хора няма, предаде репортерът на "По света и у нас" Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Светлозара Лазарова
20:34, 16.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Инцидентът е станал по линията на трамвай номер 20. Аварията е предизвикана от проблем в контактната мрежа.

"Трамвай №20 се движи по бул. "Янко Сакъзов", прави ляв завой около паметника "Левски", но тогава контактната мрежа се къса, пада върху самия трамвай и става "късо съединение".

Вероятно повредa в контактната мрежа е довела до късо съединение и падане на жиците върху сухите треви, които са се запалили.

Константина Липидова - очевидец: Жица даде накъсо на трамвая и подпали храстите.

Много малко хора, много бързо ватмана си ги изкара, на трамвая му нямаше нищо. Това беше, просто паниката беше по-голяма.

Аварийни екипи и екипи на пожарната пристигат на място минути след инцидента. Временно е било спряно подаването на електричество, за да се възстанови контактната мрежа. Движението от бул. "Янко Сакъзов" към паметника Левски беше спряно от полицията за около час.

Пред БНТ работещи в района коментираха, че след началото на ремонта на булевард "Дондуков" и промяната на маршрута на трамваите през кръговото на паметника на Левски, авариите са зачестили.

От Столична община отрекоха да им проблем с участъка. Заради инцидента до края на деня маршрутът на автобусна линия 20 ТМ е удължен до гара "Подуяне". Трамваите от линия 20 се движат до станция "Гео Милев", а по линия 22 - до станция "Изток".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хелмут Кол промени живота ми, заяви канцлерът Меркел
Хелмут Кол промени живота ми, заяви канцлерът Меркел
Котките в Софийския зооопарк се настаниха в нови клетки
Котките в Софийския зооопарк се настаниха в нови клетки