НОВИНИ

Транспортният мост в село Катуница е застрашен от срутване

Изключително тежко и опасно е състоянието на транспортния мост в село Катуница. Съоръжението, което е основната входна артерия за общините Садово, Първомай и Асеновград, се нуждае от спешен ремонт. За това са необходими поне два милиона лева. Ежедневно преминаващите от тук се надяват сумата по-скоро да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, защото всеки момент мостът може да поддаде.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
12:44, 21.12.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Мостът в село Катуница е строен през далечната вече 1965 година. Не е предназначен за интензивен трафик и автомобили с тежест над един тон. Такива обаче постоянно преминават оттук, въпреки ограничителните знаци.

Димитър Здравков, кмет на община Садово: Състоянието на моста е трагично. То не е само отгоре върху пътната настилка. Говорим и долу за основите, говорим и за самите греди. Тотално дискредитиран е този мост. Аз не мога да обявя бедствено положение, защото затваряйки моста няма от къде да осигуря друг алтернативен маршрут.

Общината не може да поеме цялостния ремонт. По силите ѝ е само да прави частични ремонти на съоржението. Заради състоянието му такива се налагат почти всеки месец. Кърпежите на асфалта обаче изобщо не решават проблема.

Красимир Юруков, кмет на село Катуница: Първата експертиза е направена 2007 година с констативни протоколи, предписания, проекти, но не са реализирани за голямо съжаление.

Атанас Димитраков ежедневно обхожда моста, за да следи състоянието му и да запушва новите пробойни.

Атанас Димтраков: Асфалт слагаме и на втория час всичкия асфалт го изхвърля от вибрациите. Преди да положим асфалта имаше канал. Като мина цистерна, като удари гумите, мостът започна да вибрира и стана страшно.

Една от последните появили се по моста дупки е с огромни размери. Парче ламарина е временното решение за запушването ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Дядо Коледа тръгна по света
​Дядо Коледа тръгна по света
Бейби бум отчетоха в пловдивските болници
Бейби бум отчетоха в пловдивските болници