НОВИНИ

Трети ден протести срещу цените на горивата във Франция

Трети ден продължават протестите на "жълтите жилетки" с блокиране на петролни депа и пътища във Франция. Недоволството срещу увеличаването на цените на горивата и днес предизвика дълги колони от коли по някои основни пътни артерии в страната.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
19:24, 19.11.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Не толкова масови, но достатъчно смущаващи и неприятни, особено за хората зад волана. Такива бяха блокадите срещу повишаването на цените на горивата във Франция.

Според представители на протестиращите, шофьори са блокирали десетина петролни депа на различни места. Демонстрациите по пътищата навлизат във фаза, наричана "операция охлюв". Тя е свързана с действия, които забавят допълнително движението по натоварените магистрали и водят до задръствания.

Шофьор: Обикновено ми трябват 12 минути, за да стигна от дома ми до работа. А днес от два часа съм в задръстване и нищо не помръдва.

Протестите заради поскъпването на горивата са само част от цялостното недоволство от управлението на Еманюел Макрон. Основните обвинения срещу президента са, че толерира богатите и фокусира грижите си върху големите градове, като пренебрегва проблемите на хората в останалите райони на Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващата партия в Румъния с решение за смяна на няколко министри
Управляващата партия в Румъния с решение за смяна на няколко министри
Сидеров: Нямам амбиция за постове в изпълнителната власт
Сидеров: Нямам амбиция за постове в изпълнителната власт